Hálózati lejátszók a ringben

Kihívó:
Auralic Aries Mini saját szoftverével
Gyári kapcsoló üzemű tápegység
Gyári lineáris tápegység
iPad  Lighting DS vezérlés
Auralic-Aries-Mini-Test
Ellenfél:

SolidRun Cubox-i2eX (a “kocka”) RT kerneles Voyage MuBox rendszerrel
Gyári kapcsoló üzemű tápegység
sBooster lineáris tápegység
Androidos telefonon MPDroid vezérléssel
cubox-i-packagebladelius-usb-dac
Az Aries Mini-nek van saját DAC-ja (Sabre 9018-as), a kockához szokásosan egy AudioQuest Carbon USB kábellel egy Bladelius USB DAC kapcsolódott. Árban kb. egál a két ellenfél, bár attól függ mennyiért sikerül szereznünk AQ Carbont és Baldelius USB DAC-ot. :))

Hogy ki tudjuk próbálni, hogy futóműként hogyan viszonyul egymáshoz a két versenyző, ezért barátom áthozta a Wadia 121-es DAC-ját.
Először a kapcsoló üzemű tápolást hasonlítottuk össze, majd mindkettő megkapta a tuning tápot, kb. fej fej mellett volt a két forrás, a különbségeket leginkább a DAC-nak köszönhetjük, a jobb tápból mindkettő profitál, ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszene, de általánosan jó hangú volt mindkettő. Nem voltak drámai különbségek. A Wadia 121-essel már más volt a helyzet. Wadia-121Az Aries Mininél egyértelműen sokat segített a tuning táp és annak ellenére, hogy a Wadia-ban is Sabre DAC van teljesen más hangot kaptunk, főleg a mélyek pontossága, gyorsasága tűnt fel, de úgy az egész előadásmód – ha szabad így fogalmaznom – analógosabb lett. Meglepetésünkre a kocka nem igazán profitált ebben az esetben a tuning tápból, csak simán lezenélte a gyári tápjával az Auralic Aries Minit! Nem sokkal, de nekünk jobban tetszett a Voyage hangja.

Ezzel az összehasonlítással nem magunkat akarom fényezni, vagy a kockát, hanem inkább arra kerestük a választ, hogy az a szoftveres alap, amit ebben a topikban ajánlunk minden zeneszeretőnek, az mekkora potenciállal rendelkezik. Számunkra bizonyította, hogy gyári megoldásokhoz képest is felveszi a versenyt és futóműként egészen magas szintig ki tudja szolgálni a zenehallgatásra épített láncokat.

További jó hallgatózást mindenkinek!

*   *   *

A meghallgatás során a  következő eszközöket használtuk
Összekötőkábelek – ValhallA CuAgSS
Erősítő: Norma – Audio Revo IPA-140
Erősítő tápkábel – LessLoss Signature,
Hálózati szűrő: – LessLoss FireWall Module
Hangfalkábelek – Nordost Heimdall 2
Hangdobozok – Focal Electra 906  Valhalla állványokon.

Hálózati lejátszók a ringben” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Azt a wadiát én is hallottam az el8-al vele káprázatos volt a fejes, a többi fejeserösitö megsem közelítette a hangját teljesen más világ

  2. Érdeklődnék a kockáról. Nagyon szeretnék 1 ilyen rendszert. Denon 300usb dac-kal hajtanám. Köszönettel. Toportyán 🙂

  3. Denon 300-as DAC-kal volt szerencsém kipróbálni a kockát és jó társaknak bizonyultak. Mivel a Denon DAC is XMOS receiver chip-et használ ezért nincs driver gond, alapból tudja kezelni bármilyen Linux alapú rendszer és simán megy akár a DSD is natívan. 🙂
    Hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.